Over ons

Young Compliance Professionals


Visie


Met het veranderen van waarden en normen in de maatschappij en met de bevordering van een duurzame samenleving, is ook de compliancefunctie veranderd.


Op deze functie komen steeds vaker ook niet-juristen en accountants af. Studenten economie, bedrijfskunde, psychologie of HR worden aangetrokken door de relevantie van compliance officers in verschillende sectoren.


Inmiddels is de groep van junior en medior compliance officers verbreed in achtergrond en kennen zij elkaar niet meer per se van de rechtenfaculteit. Om erachter te komen wie deze jonge compliance officers zijn is het belangrijk om met hen in contact te komen. Zij vertegenwoordigen de toekomst en zullen bepalen hoe deze eruit komt te zien. Dit zal zich niet alleen uiten in de toekomstige functie van de compliance officer, maar ook in de manier waarop binnen verschillende sectoren wordt geïnnoveerd.


Vanuit de Nederlandse Vereniging van Banken is in 2014 een verslag gepubliceerd over ‘Toekomstgericht Bankieren’. Hieruit blijkt dat er een verschuiving plaatsvindt van compliance naar ethiek, sturen op waarden, het herstellen van vertrouwen en andere gerelateerde onderwerpen. Hoe denken YCP’ers daarover? Wat zijn hun verwachtingen op nationaal, maar ook op Europees niveau? Hoe kan de compliancefunctie innoveren? Hoe kan compliance gebruik maken van nieuwe technologieën? Wat kan compliance leren van wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar gedrag in organisaties? Zal het volgens YCP’ers altijd nodig blijven om meer regels te maken en te handhaven? Etc.


Genoeg om over te filosoferen, maar ook om te concretiseren in de compliancefunctie van de toekomst.


Missie


Onze missie is het creëren van een visie op de toekomst van compliance volgens YCP’ers door hen samen te brengen en hen de mogelijkheid te geven hun visie te vormen en te verkondigen. Het streven is om de raakvlakken te zoeken waarop er overeenstemming bestaat tussen YCP’ers.

Copyright © All Rights Reserved.


PRIVACY STATEMENT YCP