Bestuur

Young Compliance Professionals


Bestuur

Roderick Noordhoek - Voorzitter

Roderick Noordhoek werkt als Compliance Advisor bij Rabobank. Daarvoor werkte hij bij het Nederlands Compliance Instituut als compliance officer. Zijn achtergrond ligt in rechten en bedrijfskunde. Hij studeerde af op het gebied: Global Busines & Stakeholder Management.

"Ik ben erg enthousiast over het opzetten van dit netwerk. Het is wat mij betreft een verrijking voor compliance in Nederland en ik ben van plan om samen met alle YCP’ers de visie van de jonge compliance (& ethics) officers uit te dragen. De echte toegevoegde waarde ligt daarbij in de handen van de leden en wij zullen jullie daarom zo goed mogelijk faciliteren door de activiteiten die wij gaan organiseren. Ik vind het interessant om te kijken naar het verloop en de toekomst van compliance. Zowel op het gebied van compliance (en ethiek), als in het algemeen is er een nieuwe generatie die zich manifesteert en dit biedt voor ons de mogelijkheid om de toekomst van compliance te bepalen."

Marit Klapwijk - Leden

Marit Klapwijk werkt bij NautaDutilh N.V. Daar is zij sinds augustus 2015 werkzaam als compliance officer. Daarvoor is ze werkzaam geweest bij het Nederlands Compliance Instituut als junior compliance officer. Ook Marit heeft haar rechtenstudie voltooid in Rotterdam en Utrecht.

"Tijdens een vrijdagmiddagdiscussie met Roderick over het boek van Joris Luyendijk vroeg ik me af waarom er eigenlijk nog geen netwerk van jonge compliance officers bestond. Als het in de toekomst allemaal beter moet, dan is de jongere generatie de uitgelezen doelgroep om een betere toekomst te bewerkstelligen. Door deel uit te maken van het bestuur hoop ik meer jongere compliance officers te bereiken zodat we er samen iets leuks van kunnen maken voor later."

Marlijn Hoving - Evenementen

Marlijn Hoving is Compliance Monitoring Officer bij Rabobank.. Daarvoor heeft ze bij FGH Bank en ABN AMRO gewerkt als fraude specialist en is ze in het bestuur van Young Women in Financial Services werkzaam geweest.

“Compliance is een vak wat continu verandert en blijft veranderen. De nieuwe generatie Compliance Officers kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van het vak en Young Compliance Professionals is hiervoor een ideaal platform. Ik kijk uit naar een leerzame en creatieve toekomst binnen Young Compliance Professionals.”

Copyright © All Rights Reserved.


PRIVACY STATEMENT YCP